DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2010. október 29., péntek
TULIPS

0
Photo from Types of Flowers
Ma kaptam a főnökömtől egy zacskó tulipánhagymát, azzal a feltétellel, hogy még most, a tél beállta előtt ültessem el az új ház kertjében, hogy tavaszra kinyílhassanak. Nagyon örültem, mert a tulipán az egyik kedvenc virágom, és amúgy is szerettem volna belepni a kertet hagymás virágokkal. Már csak az a bökkenő, hogy nem tudom, mikor lesz lehetőségem elültetni őket, mert a ház csak akkor kerül a tulajdonunkba, ha a bankhitelt sikerült lerendezni.
Íme az ajándékom:


A tulipánról eszembe jutott pár bútortörténeti érdekesség is. Az egyik a magyar népművészetben jelenlévő tulipános láda.


Photo from Cz.Budai Katalin's Picasa Gallery

A másik tulipános darab egy dizájntörténeti klasszikus: Eero Saarinen által 1956-ban tervezett asztal és szék. Ezek a modern formavilágú darabok a mai napig nagyon népszerűek, a székek közül bármelyiket én is odaállítanám a (leendő) étkezőasztalunk mellé.





Read More
FRIDAY FRIEND - Black.White.Yellow

0
I want to introduce one of the inspiring blogs I follow:


I like her posts and style, and got a lot of inspiration from the blog to decorate our new home.
Thank you for the everyday beauty!
Here are some pics of Jessica's apartment.


Read More
2010. október 28., csütörtök
no image

0
6 hónapnyi keresgélés után végre megtaláltuk azt a házat, amiben mindketten el tudjuk képzelni közös életünket. :) Kifizettük a foglalót, most már csak a tökéletes bankhitelt kell megtalálnunk - 2-3 héten belül -, és végleg miénk a ház. :)
Addig is pár kép (egyelőre nem a legjobb minőségűek, mert telefonnal készítettük őket - thanks Gabe):




Elég sok munka lesz vele, amit nem fogunk tudni rögtön, beköltözéskor megcsinálni, de szépen, lassan majdcsak kialakul. Festeni kell, a padlásfödémet szigetelni, jó lenne a konyhát is áttenni a nappali mellé, de nem tudom, mi fér majd bele a keretbe... Főleg, hogy bútorokkal sem vagyunk túlságosan felszerelkezve. 
Az már biztos, hogy a jövő évi projekt a teljes ház szigetelése lesz, hogy csökkenthessük a fűtésszámlát. 


Read More

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!