DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2011. március 31., csütörtök
2011. március 29., kedd
GARDENS AND PARKS / KERTEK ÉS PARKOK

8
Most már hivatalosan is tavasz van, úgyhogy tessék szemrevételezni az alábbi kerteket és nekiesni a sajátnak! :)
It's officially spring now, so grab your gardening tools and create something like these! :)



Read More
2011. március 28., hétfő
SWEET DESIGN / ÉDES DIZÁJN

2
Egy kis összeállítás Amy Atlas gyönyörű és édes asztalaiból. Édesszájúak figyelmébe, és azoknak akik ezzel édesítenék az életet. Dolcsevítá! :)
A small collection from Amy Atlas beautifully designed sweets.




Read More
2011. március 27., vasárnap
2011. március 26., szombat
2011. március 25., péntek
2011. március 22., kedd
2011. március 21., hétfő
WEEKEND FOUNDS / HÉTVÉGI NÉZELŐDÉS

2
Szombaton végre sikerült eljutnunk a Max Citybe kicsit körülnézni. Az IDDesign-nál és a Fancy Home-ban találtunk is kedvünkre való dolgokat. Fotózott aZuram elég sokat, de sajnos a telefonjának oprendszer-frissítése során elveszett az összes kép. (Elfelejtettük előtte lementeni :)

A kanapék közül kipróbáltunk párat és kényelem illetve esztétikum szempontjából még három van versenyben az IDDesign-nál, illetve egy a Bo Concept-nél.

Helsinki kanapé
Nekem ez volt a legkényelmesebb, de külalakra viszont a Pisa kanapé tetszett legjobban (mellesleg a Pisa huzata levehető és mosható).

Pisa kanapé

Roma kanapék
A Roma kanapék sokféleképpen variálhatók többféle háttámlával, párnákkal, szövetekkel. Kényelmes és lehetne is olyat találni, ami mindkettőnknek tetszene.



Lugo kanapé
Ez a Lugo kanapé szintén nagyon kényelmes volt, tetszett is, de a huzata nem levehető és mosható.
A tapéták közül pedig ezt néztük ki a hálószobába:

Studio 465 Shanghai collection
Nekem erről rögtön az egyik kedvenc filmem, az In the mood for Love ugrott be, és azonnal  beleszerettem. Az csak hab a tortán az ázsia mániámra, hogy a kollekció a Shanghai névre hallgat. (Hiába... valahogy ezekre az ázsiai cuccokra mindig nagyon ráérzek.) :)
Sajnos az ára elég borsos, de szerencsére nekünk csak egy kb. 3 méteres falszakaszra kell, úgyhogy nem ez fog majd csődbe vinni minket (azt majd megteszik a hozzá passzoló függönyök...)
Read More
2011. március 20., vasárnap
2011. március 19., szombat
FRIDAY FRIEND - StudioLR

2
Mivel tegnap volt a Csend Napja, illetve mert most - a március 15. ünnep miatt - a szombat a péntek, így ma publikálom a megszokott rovatot. E heti vendégem annak a két rendkívül kedves és tehetséges hölgynek a cége, akikkel a Lakástrend kiállításon volt szerencsém személyesen is konzultálni. Ezúton is köszönöm az ötleteket és a kellemes beszélgetést!
Ízelítő a StudioLR stílusából:

Yesterday was Day of Silence and because of Hungarian national holiday on March 15, today is workday, so it's a friday saturday. :) So today's friday friend is StudioLR. I've met these two very kind and talented lady at Lakástrend exhibition, and I can say I'm a big fan of their work. Check it!



Read More
2011. március 17., csütörtök
FOR JAPAN WITH LOVE - DAY OF SILENCE

0
Március 18. a Csend Napja. Csatlakozom a For Japan With Love szívmelengető kezdeményezéséhez, így a holnapi napon, március 18-án úgy emlékezünk meg a Japán katasztrófa áldozatairól, hogy aznap nem írunk semmilyen blogbejegyzést, az állandó rovatokat sem nem tartjuk meg.
Helyette inkább keressük meg az egyik adománygyűjtő szervezetet és segítsünk a bajba jutottakon. Ez a legkevesebb, amit tehetünk.
A szervezésért köszönet Ever-Ours és Utterly Engaged blogok szerzőinek.

I've joined this great idea: 18th of March is the Day of Silence for Japan For Japan With Love, is organised by Lydia from Ever-Ours and the bloggers at Utterly Engaged. If you would like to donate, please go here.


Read More
GARDENEXPO

4
Idén ünnepli 5. születésnapját a Gardenexpo! A kiállításon 8 000 m2-en közel 150 kiállító vonultatja fel a szakma legújabb trendjeit, a kertápolástól, a kertészkedéstől, a szabadtéri bútorokon át a grillek és kiegészítők világáig.

A Gardenexpót az elmúlt évekhez hasonlóan idén is orchidea kiállítás és vásár kíséri, amelyen európai gyűjtemények ritkaságai mellett most először mutatkoznak be hazánkban Japán, Tajvan és Malajzia orchideacsodái.
 
 
 
Read More
2011. március 16., szerda
MAGAZINE PICKS / MAGAZIN MUSTRA - Lonny March/April

6
Kezdenek helyrerázódni a dolgok: japán barátnőmék a körülményekhez képest jól vannak, és ami a legfőbb biztonságban, így az aggódás helyett másra is tudok figyelni. Például a Lonny Magazin március/áprilisi számára...

Things are getting better: my japanese friends are ok (I mean in that circumstances) and safe, so instead of worrying too much I can concentrate other things too. For example Lonnymagazine, issue March/April...




Read More
2011. március 11., péntek
FRIDAY FRIEND - JAPANESE ARCHITECTURE

0
A mai Japán történések kicsit átírták a napom, (és a poszt-terveim) de szerencsére a barátaink jól vannak. A földrengés és cunami után reméljük még sok ilyen szép és ötletes házat építenek a japánok. 
Ganbatte Nihon! がんばって 日本!

Today's earthquake and tsunami in Japan turned my day totally upside down, but everyone  loved is safe. After the disaster I hope we can see a lot of beautiful and creative homes like these.
Ganbatte Nihon! がんばって 日本!




Read More
2011. március 9., szerda
ME AND INTERIOR DESIGNERS / ÉN ÉS A LAKBERENDEZŐK

4
A Lakástrend kiállításon a szervezők készítettek egy videót a lakberendezőkkel való lakber-randriról, amelynek 18. másodpercében én is feltűnök (sárgában), amint épp egyeztetek! :)

On the Lakástrend Exhibition the organizers have made a video about the rapid-randezvous with interior designers. I am in the short film (in yellow) from the 18th seconds! :)




És egy fotó is a 4szoba.hu-ról:
And a photo too from 4szoba.hu:


Read More
2011. március 8., kedd
no image

0
IKEA – Tartósan alacsony árak számtalan termére, köztük: Gullholmen hintaszék 14 900 Ft-ért, Leksvik ágy 36 900 Ft-ért vagy Vallö locsolókanna 295 Ft-ért kapható. A megunhatatlan Klippan kanapé most 42 900 Ft. Teljes terméklistát itt meg lehet tekinteni.

KIKA – „Őrült napok” kedvezményei között 25%-os kedvezmény bizonyos szőnyegekre, 11%-os kedvezmény a bébiosztály minden termékére, kedvezményes előszobabútorok és további akciók márciusban. Bővebb lista elérhető itt.

PointZero – Március 31-ig meghosszabbították a januártól tartó téli vásárt, melyek darabjait itt lehet megtekinteni.

DESIDEA Stúdió – Aktuális egyedi áras termékek listáját itt lehet végigböngészni, melyek a bemutatótermi kollekció frissítése miatt akciós áron váltak eladóvá.

IDdesign – Számtalan termék 20-60%-os árengedménnyel kapható, vázától a kanapéig. Részletes lista itttalálható.

KÖNIGS-ART Bútor – A mintateremben kiállított bútorokat 10-30%-os kedvezménnyel, akciós áron vásárolható meg. Például London Slim vagy Sydney ágy, ágyneműtartóval 160 cm széles fekvőfelülettel, 5 zónás hideghab, vagy táskarugós matraccal, testsúlyhoz állítható zónás ágyráccsal : 258.000,- Ft

TECTONA Grandis – Akciós termékek 10-40%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg. Ízelítőül: Pompei étkező: (6 személyes) – 873.000.- Ft helyett 523.500.- Ft, Aspen bárszett: 1.450.000.- Ft helyett 725.000.- Ft, Axis teakfa étkező szett (10 személyes) = 3.066.000.- Ft helyett 2.146.200.- Ft, Axis teakfa társalgó szett = 2.323.000.- Ft helyett 1.626.100.- Ft

FANCY Home Függönyszalon – Március 31-ig a Gardisette kollekcióból rendelt termékekre 5% engedmény jár.

BALTEX – Március 1-31-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolható minden Atlas Concorde termék.

Via 4szoba
Read More
2011. március 6., vasárnap
WEEKEND EXHIBITIONS / HÉTVÉGI KIÁLLÍTÁSOK - Lakástrend, Konyhakiállítás

8
Vasárnap délután ellátogattunk a Műcsarnokban rendezett Lakástrend 2011 kiállításra. A tavalyi év tapasztalatai alapján izgatottan vártam a legújabb kollekciók, ötletek sokaságát, ráadásul idén még egy programra is beneveztem. A délutáni rapid randi lakberendezőkkel volt a fő cél, hogy tanácsot kérjek egy-két ötletemmel kapcsolatban a profikról. Már jó előre kinéztem, hogy a Stúdio LR is a tanácsadók között lesz, akik stílusa nagyon közel áll ahhoz, amit én is szeretnék megvalósítani az új házban. Nagyon kedvesek, szimpatikusak voltak és ezúton köszönet a sok hasznos tanácsért és a kellemes beszélgetésért!

A fotókért köszönet aZuramnak! :)

Riell reports... / Riell jelenti...


Read More
2011. március 5., szombat
U-HOUSE

2
Egy barátságos kanadai családi ház és iroda egyben Natalie Dionne tervezésében, Montrealban.

The U-House was designed by architect Natalie Dionne to house both the family residence and her office space, located in Montreal, Canada.





Read More

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!