DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2011. augusztus 24., szerda
2011. augusztus 23., kedd
2011. augusztus 19., péntek
2011. augusztus 16., kedd
SPIDER PROBLEM / PÓK-PROBLÉMA

7
A házba beették magukat a pókok. Egyszerűen kiirthatatlanok. Főleg a garázsban meg a mosókonyhában okoznak szívrohamszerű galibát, de találtunk már a hálóban is, és a kertet is ellepték. Reggelente plusz tíz percet szánok arra, hogy kilépve az ajtón egy seprűvel eltakarítsam az éjszaka képződött és a járóútvonalban lévő összes pókhálót, lakóstul mindenestül. Persze délutánra mire hazaérek kezdhetem előlröl... 
Ráadásul rettegek az összestől. 
Képzelhetitek, milyen érzés lehet lemenni betenni a mosást... Bár az utóbbi időben annyi és akkora példányokkal találkoztam (nem segített a szétfújt pókirtó sem, ezek stárkok), hogy már a férjem jár le, és ő intézi a mosást.

Valakinek van valami hatásos praktikája, amivel el lehető űzni őket? Lécci, lécci, lécciiii..... Mert a végén még arra vetemedem, hogy az összeset a mennyei sarkokba és repedésekbe küldöm...vagy idő előtt én patkolok el.


We have a spider problem in our home. A lot of little (no, not little, big) 8-legged think that is their home, not ours. Especially in the laundry and garage, but I've found some in our bedroom too.
I'm really scared to death if I see any..
And what's more it took me 10 minutes more to leave the house in the mornings, because they build their nets acrosse our garden-road every day.

So please, please, please give me some advice how to make them go away for ever or I have to kill them all...or they kill me.


Read More
2011. augusztus 15., hétfő
NEW CABINET / ÚJ TÁLALÓSZEKRÉNY

6
A hétvégén ezt szereztem a vateráról 3800 Ft-ért! Holnap vesszük át. Remélem nem lesz rossz állapotban, mert egyelőre az a terv, hogy marad ilyen fa-színű. Viszont ha javíthatatlan marad, akkor kezdeni kell vele valamit. Festék, tapéta, szegecs stb.
Ti mit kezdenétek vele?

I bought this cabinet on Vatera (Hungarian eBay) for 3800 Ft (14 EURO), I'm going to get it tomorrow. I hope it is in a good condition, because I like it in these wood-style. If it is not renewable I have to find out what to do with it.
Do you have any idea? What would you do with this?

Read More
2011. augusztus 12., péntek
2011. augusztus 7., vasárnap
2011. augusztus 5., péntek
2011. augusztus 4., csütörtök
2011. augusztus 2., kedd
THE KITCHEN / A KONYHA

6
Holnap jön a vízvezeték és gázszerelő megnézni a konyhát. Illetve, hogy mikor hogyan és mennyiből lehet megoldani azt, hogy a konyha átkerüljön a nappali mellé. A gáz része a gázos. Külön gáztervet kell készíttetni, engedélyeztetni, óralevétel, átszerelés, nyomáspróba stb. Az asztalos is a héten válaszol, hogy mennyi lesz a bútor átalakítása. 
És persze még mindig várjuk, hogy ránk szakadjon a bank... :)

Amúgy valami ilyesmi lesz. Persze nem ilyen IKEA-új, hanem a régit akarjuk átalakíttatni, lefesteni. Mert másra nincs keret.

Before:

A régi konyha a régi helyen

After:






Read More

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!