DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2011. június 25., szombat

9:38 6
Csütörtök esete a badacsonyi Laposa Pincészetbe látogattam el. IRL :)

Photo via Építészfórum

A badacsonytomaji Laposa Pincészet lett 2010 legjobb ipari épülete az ArchDaily nemzetközi építészeti portál versenyén. A címet a közönség szavazatai alapján ítélik oda. 
Az épület különlegessége a letisztult modern betonforma mellett a homlokzati betonelemekbe egyedileg "nyomott" szőlőinda-mintákat és az épület formáját, amelyet a kiömlő vulkáni lávafolyam ihletett. Ez a minta az üvegfelületeken is folytatódik. A technológiai, rozsdamentes acél berendezésekkel ellátott helyiségek visszafogott látszóbeton szerkezetekkel készülnek. A padlókat öntött, csúszásmentes epoxy burkolattal látjuk el, mely könnyen tisztítható, de egyben az üzemi és használati vízzel, a vegyi anyagokkal (savak, lúgok és oldószerek) szemben is ellenálló. A lejtetett felületről a folyadékot résösszefolyókban vezetjük el. A pinceszárnyban téglaburkolatú boltozat készül, mely megidézi a hagyományos pincehangulatot és klímát, de közben korszerű formát ölt.

Photo via Építészfórum
Photo via Építészfórum
Photo via Építészfórum


Photo via Építészfórum


Photo via Építészfórum

Ezeket a fotókat már én készítettem :)A Borhotel:


6 megjegyzés:

 1. Remélem, finom borokat is sikerült kóstolnod:)

  VálaszTörlés
 2. Pedig az utóbbi években nem a borok minőségére koncentráltak sajnos...

  VálaszTörlés
 3. A nyári melegben kifejzetten jól esett megkóstolni két borukat is. Bár fura mód itthon már tényleg kevésbé ízlett, mint ott. Remélem, hogy az építészeti siker nem homályosítja majd el a minőségi borkészítést.

  VálaszTörlés
 4. Hú, de szép lett! Nagyon hangulatos!

  VálaszTörlés

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!