Az őszt én is nagyon szeretem. A forró, izzadós, fülledt, nedves, sminklefolyós, mit-vegyek-fel-mindenben-melegem-van, éget a nap, rémálom nyár után kellemes felüdülést nyújtanak a bágyadt őszi délutánok, a szekrényből végre előkerülő bőrdzsekim, a csizmám, a ropogó falevelek a talpam alatt, az égre tejfehér csíkot húzó repülők, a színpompás fák és őszi illatok. Igaz, én nem vagyok olyan nagy teázós... bár bevallom, hogy itt szinte minden nap iszom zöldet. Nem is annyira az íze miatt (bár szeretem a kesernyés italokat), hanem inkább tisztulás céljából. Édeseket, cukrosakat, citromosakat nem szoktam inni. Ha nem zöld, akkor is általában hibiszkusz. :) Tériszonyom van, úgyhogy én nem vágyódom arra a sziklán álló házba, de a többi kép tetszik. Jópofák a csészék szélén levő kis mézes-házak. :) Szinte érzem az illatukat...
@gionbaby Nagyon költőire sikeredtél:)) De, jól összefoglaltad, hogy mitől imádom én is az őszt. A kellemes, áztató esőkkel együtt. (Viharok, kíméljenek!) Nekem, kezdődő tériszonyom van ...:s Szóval, mielőtt elfajulna, minél előbb és minél többször, minél magasabbra:))) Szerintem, az igazán jó, igazán minőségi teákba nincs is szükség cukorra és citromra. A tél beálltával, maximum mézet teszek bele. Azt is mértékkel és eü. szempontok által vezérelve:)
Juditto tényleg nagyon érzékeltesen írtál arról, mi is jó az őszben! Köszi! <3 Teát pedig szigorúan üresen. Kivéve az ibolya-tea, mert azt tejszínnel és barna cukorral. :D
Réka: te egész nyáron eü-szempontból ittad a teád a CH-ban! (: :P
Gab, a CH-ban sima vörös tea van. Nem éppen az az űber minőség cucc. Szerintem, az méz és citrom nélkül ihatatlan. Legalább is, számomra. De például a Japán Cseresznye vagy a Rózsatea kifejezetten üresen jó. Vétek lenne elrontani citrommal vagy mézzel. Sőt, szerintem, pont ízesítve ihatatlan:)) Vagy a Dalmitól kapott Jázmin tea. Isteni! De a Balatonon ivott Ezüst tű is mennyei volt csak úgy á lá nature:))
Örülök, hogy tetszett, bár nem szándékosan költőieskedtem. Egyszerűen csak kikívánkoztak belőlem a fenti gondolatok. ;)
@Forgószél: Amúgy nem tudom, hogy mennyit ér egészségügyi szempontból mézet tenni a teába, mert elméletileg ugye forró vízben elvésznek a teában található vitaminok.
@Riell: Haha, anno elmaradt az ibolya teázás, amikor H.-val ott voltunk nálatok, szóval nem tudhatom, hogy finom-e. :P
A korlátra aggatott teáskánnák, megdobogtatták a szívemet!!!!
VálaszTörlésNa, és ODA, én is szeretnék menni. Szólj, ha indulsz!;)
Majd ha bepakoltam a teás cuccaim. :D
VálaszTörlésAz őszt én is nagyon szeretem. A forró, izzadós, fülledt, nedves, sminklefolyós, mit-vegyek-fel-mindenben-melegem-van, éget a nap, rémálom nyár után kellemes felüdülést nyújtanak a bágyadt őszi délutánok, a szekrényből végre előkerülő bőrdzsekim, a csizmám, a ropogó falevelek a talpam alatt, az égre tejfehér csíkot húzó repülők, a színpompás fák és őszi illatok. Igaz, én nem vagyok olyan nagy teázós... bár bevallom, hogy itt szinte minden nap iszom zöldet. Nem is annyira az íze miatt (bár szeretem a kesernyés italokat), hanem inkább tisztulás céljából. Édeseket, cukrosakat, citromosakat nem szoktam inni. Ha nem zöld, akkor is általában hibiszkusz. :) Tériszonyom van, úgyhogy én nem vágyódom arra a sziklán álló házba, de a többi kép tetszik. Jópofák a csészék szélén levő kis mézes-házak. :) Szinte érzem az illatukat...
VálaszTörlés@gionbaby Nagyon költőire sikeredtél:)) De, jól összefoglaltad, hogy mitől imádom én is az őszt. A kellemes, áztató esőkkel együtt. (Viharok, kíméljenek!) Nekem, kezdődő tériszonyom van ...:s Szóval, mielőtt elfajulna, minél előbb és minél többször, minél magasabbra:))) Szerintem, az igazán jó, igazán minőségi teákba nincs is szükség cukorra és citromra. A tél beálltával, maximum mézet teszek bele. Azt is mértékkel és eü. szempontok által vezérelve:)
VálaszTörlésJuditto tényleg nagyon érzékeltesen írtál arról, mi is jó az őszben! Köszi! <3
VálaszTörlésTeát pedig szigorúan üresen. Kivéve az ibolya-tea, mert azt tejszínnel és barna cukorral. :D
Réka: te egész nyáron eü-szempontból ittad a teád a CH-ban! (: :P
Gab, a CH-ban sima vörös tea van. Nem éppen az az űber minőség cucc. Szerintem, az méz és citrom nélkül ihatatlan. Legalább is, számomra. De például a Japán Cseresznye vagy a Rózsatea kifejezetten üresen jó. Vétek lenne elrontani citrommal vagy mézzel. Sőt, szerintem, pont ízesítve ihatatlan:)) Vagy a Dalmitól kapott Jázmin tea. Isteni! De a Balatonon ivott Ezüst tű is mennyei volt csak úgy á lá nature:))
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett, bár nem szándékosan költőieskedtem. Egyszerűen csak kikívánkoztak belőlem a fenti gondolatok. ;)
VálaszTörlés@Forgószél: Amúgy nem tudom, hogy mennyit ér egészségügyi szempontból mézet tenni a teába, mert elméletileg ugye forró vízben elvésznek a teában található vitaminok.
@Riell: Haha, anno elmaradt az ibolya teázás, amikor H.-val ott voltunk nálatok, szóval nem tudhatom, hogy finom-e. :P