DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2011. november 7., hétfő

21:46 6
Elkezdtem végre a konyhaszekrények ajtaját festeni. Első réteg kész, de kelleni fog majd még egy második is. Holnap jön a vízszerelő, beköti a mosogatót meg a mosogatógépet. :) És ellenőrzi, hogy miért csöpög a radiátor. 
Ja, és este eldöntöttük (leginkább aZuram): mégis csak lesz csempe a konyhában. Rendelünk három négyzetméter fehér metrócsempét. IGEN! :D

I've begun the cabinet door's painting. First layer is ready, still drying, but need a second one. The plumber is going to insert the sink and dishwasher tomorrow, and checking the radiators, because one of them is dripping.
By the way, my Hubby decided today we are going to have tiles on the kitchen walls: white metro tiles! We are going to order them tomorrow! YESss! :D




6 megjegyzés:

  1. Hehe, én tökre szeretem az ilyen (át)festegetést. Persze, ha az embernek ezer más dolga van mellette, akkor nem olyan fun. Viszont örülök, hogy halad az átalakítás. Remélem lassan sikerül olyanra varázsolnotok a házat (vagy legalább a konyharészt), ahogyan megálmodtad. ;) A csempézés megint egy izgalmas dolog lesz mondjuk, de ha ez kell ahhoz, hogy megvalósuljon az álomkonyha, akkor nincs mese.

    A mosogatógépet viszont nem értem. Szüleim is vettek pár éve, de alig használják. Anyu meg is bánta. Ha kevés edényt raksz bele, akkor nem éri meg, ha meg kivárod, hogy tele legyen, akkor tiszta edényed nem marad már. Amúgy is több vizet használ szerintem, mint egy sima mosogatás, akárki akármit mond is. Persze ez attól is függ, hogy egyébként hogyan mosogatsz. A legrosszabb viszont az benne, hogy ha egy kicsit nem öblíted el az edényeket, akkor nem mossa el őket rendesen. Nem tudom, hogy ti milyen hiperszupert vettetek, de remélem nem fogjátok megbánni. Persze minden ember más, más igényekkel, de szerintem akkor sincs értelme a mosogatógépnek. Ha uncsi, akkor lehet ignorálni a kommentemet, de úgy éreztem ezt le kell írnom. :'D

    Mellesleg nagyon várom már a képeket az elkészült konyháról, mert így azért nehéz összerakni fejben az eddig látott "sneek-peek"-ekből, hogy hogyan is fog kinézni. :D Biztos jó lesz amúgy. Kitartás!

    VálaszTörlés
  2. Húú, már most nagyon jól néz ki. Én is alig várom már az elkészüklt konyhát. Ha már csempe, akkor valami mosható fugát válasszatok, mert mindig a fugával van a baj. Nagyon nehezen tisztítható ... :/

    Érdekes ez a mosogatógépes sztori. Mi is csak ketten vagyunk a háztartásban, kis mosogatógépen van, és csak jó tapasztalataim vannak vele. Igaz, ha rosszul rakok bele valamit akkor azt vagy nem, vagy rosszul mosogatja el, szóval meg kell tanulni a helyes bepakolást. A vízóra pedig, tényként mutatja a vízfogyasztás csökkenését; a melegvíz fogyasztásról már nem is beszélve. És nekem, egy lassan 10 éves gépem van ... De a legfontosabb, hogy azt az időt, amit egy nagyobb vendégsereg fogadás után a konyhában töltenék, azt most hasznosabb dolgokra tudom fordítani:)

    VálaszTörlés
  3. Embere válogatja, tényleg. Nem tudom mi számít kis mosogatógépnek amúgy, és arra sem emlékszem pontosan, hogy mekkora az, ami a szüleimnek otthon van. Nekünk saját kutunk van, így nem igazán dob semmit az anyagiakon a dolog, de ha úgy mosogatsz, hogy meleg vizet engedsz a (bedugott) mosogatótálba, abban elmosogatsz és utána öblítesz hideggel, szerintem nem használsz többet, mint a gép, de örülök, ha nektek azt mutatja, hogy igen. Szüleim nem fogadnak semmiféle nagy vendégseregeket, így ha azt nézzük, hogy akkor a leghasznosabb, akkor nekik tényleg abszolúte nem érte meg. Az viszont tény, hogy ha nem rakod be rögtön a gépbe a cuccot, akkor a rászáradt mocskot nem fogja lekaparni róla.

    Aki úgy érzi, hogy kell neki egy ilyen gép, az persze vegye meg és használja egészséggel. Én másra fogom elkölteni a pénzem. ^^

    VálaszTörlés
  4. Én utálok mosogatni. :) Ezért lett gép. Ráadásul a cégnél kifogástalanul működik, nem öblítjük el a használt tányért ebéd után, és gyönyörűen tiszták lesznek az edények. Úgyhogy egyelőre nincs rossza tapasztalatom. Persze ez nem jelenti azt, hogy a fazekakat, szószos tálakat stb. is ilyen hatékonysággal fogja elmosni.
    Kitti barátnőméktől pedig azt a tanácsot is kaptam még, hogy kicsi babával egyszerűen kötelező, mert nélküle nem bírná az ember a napi rohamot. :D Előbb-utóbb nálunk is szükség lehet ilyesféle szempontokat figyelembe venni.
    Ráadásul egy hétvége alatt képesek vagyunk egy 4 tagú családnak megfelelő piszkos edény produkálni Norbival, úgyhogy legalább nem azon veszekszünk, hogy ki mosogat (vagy ki nem).

    VálaszTörlés
  5. Hát mosogatni azt én sem szeretek, de legalább főzni igen. :D Néha abból is elegem lesz, de azután minden visszaáll a megfelelő kerékvágásba. A lényeg végül is az, hogy ha nektek beválik a mosogatógép dolog, akkor teljesen mindegy, hogy a szüleimnek meg nem. Ha pedig nem válik be, akkor mindegy, hogy mások szerint mennyire jó. :) Majd meglátjátok.

    Amikor azt írtad, hogy "babával kötelező", hirtelen azt hittem, hogy lemaradtam valamiről. :Đ Mindenesetre szerintem azért még mindig sok anyuka tolja mosogatógép nélkül. ;)

    Na jólvan, lusták népe! Megvettétek, beszerelitek, majd jelentsd, hogy hogyan vált be. :'D

    VálaszTörlés
  6. Tény, ebben a mosogatógép dologban van egy nagy adag "utálok mosogatni" dolog is:DDDD Én, már oviban akartam egy robotot, amelyik majd helyettem mosogat:))) Megkaptam. Nagyon elégedett vagyok vele. És én sem öblítgetem az edényeket, a szószosakat sem. A megfelelő pakolás mindennek a titka:) Az tény, hogy a ráégett akármit nem fogja lekaprani, de segíthet az edény hatékony megtisztításában, ha egyszer már átment rajta egy 70 fokos mosás.

    Jelenleg, a piacon a kicsi a 6 terítékes, a nagy pedig a 12.

    Judit, abban igazad van, ha csak néhány pohár meg tányér van, akkor simán lehet hagyományosan - nem folyó vízben - mosogatni. De az igazán piszkos, zsíros cuccokat, sokszor előbb még áztatni kell, aztán az ember keze nem bírja azt a hőfokot, ami hatékony lenne a zsír teljes eltávolításához, majd még cserélned is kell a mocskos vizet. Na, nekem ehhez nincs sem kedvem, sem türelmem, sem időm, sem gusztusom.

    VálaszTörlés

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!