DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2013. május 22., szerda

19:10 4
Located in Costa Brava
















Via Homedit

4 megjegyzés:

  1. Az első képen látható, fehér virág, az nem az illatos ternye? Valami hasonlót ültettem a kiskertbe. Már előjöttek a kis zöld újoncok. Alig várom, hogy végre virágba boruljon! Tök jól néz ki. Ráadásul, vmi lila mellé ültettem, szóval, még a kontrasztnak is jónak kell majd lennie:))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem az nem ternye. Én is ültettem, vannak már bimbói is, és sokkal kisebb mint ez, a levelei sem ilyenek, ráadásul ennek a képen zöldesszürke levelei vannak, az én ternyémnek viszont élénkzöld. Ez inkább valami sziklakerti lesz.

    VálaszTörlés
  3. Lehet. Én a Bauhausban vettem a magot. Az írás azt mondja, hogy ez egy örökzöld fajta. Lehet, már ebből is többfélét nemesítettek. Előbb-utóbb mindennek megcsinálják az ezüst leveleű, majd a vörös levelű változatát. Édesanyámnak, még ún. "vér juhar" fája is volt. Abból is csináltak vörös levelűt. Szóval, nem csodálkoznék, ha erről is kiderülne, hogy végül is ternye, csak valamiféle változat.
    Na, megnéztem a gugliban. Van sziklai ternye, homoki ternye, illatos ternye .... jól gondoltam, hogy van ebből mára már mindenféle változat. Azt mondják, hogy a keresztesvirágúak (brassicales) rendjébe tartozik. Aurina nemzettség. Évelő növény. És ráadásul a sziklai ternye, aminek eredendően sárga színű a virága, még védett is. Az illatos ternyéből van fehér, lila, rózsaszín virágú és van belőle egynyári is. Mindegyik mehet sziklakertbe és balkonládába is.
    Majd ha kidugja a virágait az, amit ültettem, lefotózom. Fehér virágúnak kell lennie:))

    VálaszTörlés

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!