DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2013. június 8., szombat

21:26 4
Teljesen véletlenül rábukkantam egy blogra, ami szinte az összes bejegyzésem, moodboardom, privát fotóm és bejegyzésem egy az egyben, forrásmegjelölés nélkül átemeli. Próbáltam kapcsolatba lépni a tulajdonossal, egyelőre sikertelenül, így itt teszem közzé a felhívást: 

Kedves Ismeretlen, nem az a gondom, hogy felhasználod a blogom tartalmát, hanem hogy nem tünteted fel, hogy az nem a sajátod. Legközelebb kérlek, jelezd!

Amúgy szerintetek én csinálok nagyobb feneket ennek, mint kéne, vagy ennyit azért megérdemlek, hogy legalább a saját fotóimnál tüntesse fel, hogy honnan vannak? Pl.: http://design-home-house.blogspot.hu/2012/03/sofa-arrived-megjott-kanapenk.html
Azt már el sem várom, hogy azoknál a bejegyzéseknél is megjelöljön, amit én is átveszek valahonnan - temészetesen forrásmegjelöléssel. Mit gondoltok? 



Randomly I've found a blog who's owner use almost  all of my posts, exactly the same I made them, without crediting me or my blog. He/she even use my private photos as his or hers. I've tried to contact the owner, but there is no response, so maybe he/she can read it here:

Dear Admin!
I don't mind if you use my blog posts, private photos and mood boards in your blog, but please credit me and my blog. Do not show my works, my photos, my blog posts as yours! Thank you!


Here is the blog. Does anybody know this? / Ez az a blog, ismeri valaki?
http://design-home-house.blogspot.com   

4 megjegyzés:

  1. Ez, nem csak a te problémád. Éppen a héten olvastam egy könyves bloggernél ugyan ezt. Szóval, minden területen előfordul az ilyen lopás, sajnos. Sőt, nekem volt olyan esetem, hogy írtam egy cikket, amit vki elemelt, majd mikor a cikket frissítettem, ügyvéddel fenyegetőzött, hogy lenyúltam a cikkét o.O Szóval, vannak ilyen pofátlanok is. Még jó, hogy évtizedekre visszamenőleg megőrzök mindent;)

    Mellesleg, a saját fotóidra azért rakhatnál egy "kopirájtot", mint pl. Húgi vagy én. Azért az látszik, ha azt vki levágja vagy fotóboltban lemaszatolja a képeidről. Ergo: feliratozz!

    Mivel blogspotról van szó, írhatsz a gugliéknak is a dolog miatt. A magyar kirendeltség vezetője, ha jól emllékszem, még mindig Heal Edina. Mikor utoljára olvastam a szabályzatukat, akkor volt megoldás ilyen esetekre is.

    Egyébként, hogyan találtál rá?

    VálaszTörlés
  2. Nekem tényleg csak az a bajom, amikor a moodboardjaim vagy a privát képeim egy az egyben átemeli, forrásmegjelölés nélkül, még baszki az évfordulós képünk, szövegem is! :)nem tudom azt miért...

    VálaszTörlés
  3. Huh...ez tényleg gáz. Én ezért rondítom bele a képeim közepébe a Divatmalom feliratot olyan helyre, h ne lehessen levágni, v. csak úgy le-fotoshop-polni. Hogy találtál rá??? Talán nekem sem ártana ellenőriznem a helyzetet!

    VálaszTörlés
  4. Úgy találtam rá, hogy kerestem egy képet, amit feltettem a blogra, hogy honnan szedtem. Így adta ki többek között ezt az oldalt, hogy a keresett kép itt is fent van. És láss csodát, saját magam találtam meg más neve alatt.

    VálaszTörlés

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!