DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2013. október 11., péntek

12:05 0
A Duluxnál bemutatták az év színét!


Az év színét az aktuális közösségi és gazdasági trendek, valamint a design világának változásai szerint választják ki.
A tengerzöld lesz 2014 színe. A világ legnagyobb festékgyártója és színelőállítója az AkzoNobel minden évben bemutatja a legújabb színtrendeket és meghatározza az adott év színét. Jövőre a zöld természetes harmóniáját és a kék nyugodtságát ötvöző tengerzöldé lesz a főszerep.

Az Év Színe 2014: tengerzöld
Talán nincs olyan ember a földön, akit ne nyugtatna meg a tenger látványa, a hatalmas kék és zöld víz varázslatos színe. Ha a tengert nem is vihetjük mindig magunkkal az otthonunkba, nyugalmat adó jelenlétére minden nap szükségünk lehet. Többek között emiatt is választották a tavalyi pikáns vörös és az idei indigókék után 2014 színének a tengerzöldet a Dulux szakemberei. 

A türkiznél mélyebb, diszkréten gazdag szín a kék és a zöld kiszámíthatatlan kombinációjaként izgalmas árnyalatokat hoz létre, pontos meghatározása gyakorlatilag lehetetlen. És mégis ez a kék és zöld közötti szín vált az egyensúly szimbólumává. Ugyanakkor a tengerzöld meglepően sokoldalúan és kitűnően viselkedik különböző színkombinációkban: kiválóan illik a finom rózsaszínekhez és a meleg okkersárgához, saját árnyalataival, valamint zölddel és kékkel kombinálva trendi, míg menta-, kacsatojás- vagy smaragdzölddel párosítva friss hatást érhetünk el vele. Lágy karaktere talán ezért is lett a design és divat világának is egyik nagy kedvence.


Miért éppen tengerzöld?
A Dulux évről évre figyelemmel kíséri az aktuális közösségi és gazdasági trendek, valamint a design világának változásait, majd a tapasztalatait az AkzoNobel Aesthetic Center „Colour Futures” nevű kiadványában teszi közzé. A színtrendeket egy nemzetközi designerekből, építészekből és a divattal foglalkozó szakemberekből álló csapat vizsgálja, akik meghatározzák a következő év kulcsfontosságú színeit. Tapasztalataikból és víziójukból jönnek aztán létre azok a színpaletták és képek, amelyek a Colour Futures kiadványba kerülnek. A 2014-es év mindennapi kihívásaihoz inspirációt, kiszámíthatatlanságához pedig harmóniát biztosít a tengerzöld szín.


És akkor lássuk a 2014-es palettákat is!


The Digital Nomads Palette, Dulux Colour Forecast 2014. Styled by Wilhelmina McCarroll for Dulux.


The Retro Visionaries Palette, Dulux Colour Forecast 2014. Styled by Wilhelmina McCarroll for Dulux.


The Retro Visionaries Palette, Dulux Colour Forecast 2014. Styled by Heather Nette King and Bree Leech for Dulux.


The Retro Visionaries Palette, Dulux Colour Forecast 2014. Styled by Rowena Martinich for Dulux.


The Retro Visionaries Palette, Dulux Colour Forecast 2014. Styled by Heather Nette King and Bree Leech for Dulux.


The Romantic Spirits Palette, Dulux Colour Forecast 2014. Styled by Geoffrey Carran for Dulux.


The Romantic Spirits Palette, Dulux Colour Forecast 2014. Styled by Heather Nette King and Bree Leech for Dulux.

Forrás: Dulux

0 comments

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!