DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2013. október 17., csütörtök

12:08 0
Ma két kertészetet ajánlok figyelmetekbe, az egyik budapesti, a másik pécsi.

1.
A pécsi Tamási Faiskola családi vállalkozásként működik több tíz éve, és a rokonaimé. :) Honlapjukon nemcsak a kertészeti növényeket böngészhetitek, amelyek  közül sok Pécs városának tereit díszíti, hanem hasznos ismereteket is lehet szerezni az ültetni kívánt díszfa, dísz cserje, tűlevelű és évelő növényekről. 

A faiskola Pécset a volt városi faiskola helyén található. Díszfák, díszcserjék, fenyők termesztésével foglalkoznak, de forgalmaznak olasz mediterrán növényeket is. A kinézett növényeket webáruházukból is meg lehet rendelni. Segítenek a kerttervezésben (Tamási Parkfenntartás) vagy építésben, illetve a kert fenntartásában is, a honlapon számos online jótanács között keresgélhettek. A szakemberek kedvesek, figyelmesek, a kerttervezők igazán profik, a saját kertünk tervezésében is sokat segítettek.




2.
A héten kaptam egy kedves e-mailt a régi fóti úton lévő Borhy kertészettől, amelyből kiderül, hogy immár 10 éve gazdagítják a házak kertjeit növényeikkel, illetve megalakulásuk óta 6 alkalommal nyerték el a Kiváló Áruda Díjat. Körül is néztem weboldalukon.

Honlapukon közel 3500db, képekkel ellátott termék közül lehet válogatni, mindig vannak az idényhez kapcsolódó akcióik és nemcsak növények árusításával, de kertépítéssel is foglalkoznak.
Én rögtön találtam is pár olyan növényt, amelyet kinéztem a leendő új kerünkbe, úgyhogy biztosan ellátogatok hozzájuk, ha aktuális lesz a vásárlás. Tartanak pár olyan növényt, ami itthon csak kevés helyen kapható, ám külföldön nagyon népszerűek.
Ajánlom a nemrég alapított Kertbarát kártyát, mely kertépítőknek és viszonteladóknak 30% kedvezményt biztosít, lakossági vásárlóknak pedig 5%-ot. A honlapon történő regisztrációt követően a kártyát személyesen lehet átvenni a kertészetben.




0 comments

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!