DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2014. május 7., szerda

16:32 0

Idén is többezer négyzetméternyi fal újulhat meg a Lets Colour Magyarország program keretében
 Lakóközösségek, civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is pályázhatnak


Budapest, 2014. május 5. 800 négyzetméternyi fal kifestéshez elegendő festéket, valamint a felületre tervezett egyedi design-t és az önkéntesekkel történő közös festés élményét nyerhetik meg a pályázók idén is a településszépítő pályázaton. A civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok közösségi tereinek megújítása érdekében meghirdetett felhívás nyílt, melynek nyertesét a zsűri a kategóriánként a legtöbb szavazatot elnyerő pályázók közül választja ki. A Lets Colour Településszépítő Egyesület az elmúlt években tapasztalt kiemelt érdeklődésre tekintettel döntött úgy, hogy idén is meghirdeti pályázatát két kategóriában.
2013-ban összesen 38 pályázat érkezett az ország minden megyéjéből, a résztvevők pedig ötvenezernél több szavazatot gyűjtöttek. Tavaly az internetes szavazás alapján három győztest hirdetettek ki, egy pályázó pedig különdíjat is kapott a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara jóvoltából. A nyertes pályázatok megvalósítása mellett tavaly a budapesti Kerepesi úti betonkerítés kifestése volt a projekt legnagyobb vállalkozása, melynek kivitelezésében közel 100 önkéntes is részt vett. Az 500 méter hosszú betonkerítés szürkesége immár a múlté, a környék a festésnek köszönhetően egészen új arcát mutatja.


Harc a szürke felületek ellen
A korábbi évek gyakorlatával megegyezően az idei pályázatra is bármely hazánk területén élő közösség jelentkezhet, melynek célja, hogy a környezetében lévő elszürkült, leromlott állapotú falfelületet színekkel varázsolja újra. A Lets Colour Településszépítő Egyesület felhívására bármilyen társadalmi szervezet, önkormányzat, valamint több emberből álló ad hoc csoportosulás - például társasházak, lakóközösségek, polgár jogi társaságok, baráti közösségek - is jelentkezhet.

A kritériumok egyszerűek: a jelentkezőknek biztosítani kell a helyszínként szolgáló falfelületet, amely egy közösség életében központi szerepet tölt be, valamint a csapatot, melynek tagjai önkéntesként elvégzik a festést. A felület nem lehet négy méternél magasabb, hogy különösebb speciális felszerelés nélkül, a hétköznapi emberek is le tudják festeni. A győztesek ötletük megvalósításához 800 négyzetméternyi falra elegendő festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes levezénylését kapják, valamint az élményt, amely a közös, önkéntes színesítéssel jár.Kategóriák
A pályázók két, egymástól teljesen független kategóriában küzdenek meg a szavazatokért. A kategóriákat az egyes települések lélekszáma alapján határozza meg az Egyesület, az alábbiak szerint:

       I. kategória: legfeljebb 10.000 lakosú települések
       II. kategória: 10.000 lakos feletti településekHatáridők

A pályázatok feltöltési ideje: 2014. május 5. 0:00-tól június 1. 24:00-ig. (a megadott határidőn belül bármikor feltölthetőek a pályázatok, a beérkezés sorrendje nem számít).
Szavazási időszak: 2014. június 2. 0:00-tól június 22. 24:00-ig.
Eredményhirdetés: 2014. június 23. 16:00
Nyertes pályázatok megvalósítása: 2014. szeptember 7-ig

Pályázatok elbírálása
A pályázatokat a www.letscolour.hu weboldalon kell felölteni az erre szolgáló menüponton keresztül. A jelentkezések feltöltési időszakát követően a pályázatokra 3 héten keresztül az interneten keresztül lehet szavazni. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata döntőbe kerül. A döntőbe jutott, kategóriánként 3 legjobb pályamunkát szakmai zsűri értékeli, a nyerteseket ez alapján hirdeti ki az Egyesület.
A Lets Colour projekt
A Lets Colour projekt elsődleges célja: színt vinni az emberek életébe. A Lets Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

A Lets Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a megható és példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Lets Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve 2012-ben, 2013-ban is tovább folytatta a mozgalmat. A szervezet idén is meghirdette országos szintű pályázatát.Via Let's Colour Magyarország

0 comments

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!