DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2014. december 10., szerda

21:28 3
Korábban már írtam nektek egy bejegyzést egy-két általam használt termékről, de gondoltam karácsony előtt ismét megosztok pár tapasztalatot ebben a témában.

A bejegyzést nem támogatta semmilyen cég vagy webshop, semmilyen anyagi hasznom nem származik belőle, kizárólag azért teszem közzé, mert hátha segítek vele valakinek abban, hogy rendbe tegye a bőrét, és ezáltal magabiztosabb legyen. Hiszem, hogy a jó dolgokat meg kell osztanunk egymással.

Első körben a koreai Benton temékekről írok. A magyar forgalmazó azt írja a holnapján, hogy a termékek azért kaphatóak relatív olcsón, mert a cég nem költ reklámra és promócióra, de a hatóanyagtartalom és hatás figyelembevételével a drága, felsőkategóriás termékeknek felelnek meg. 


Untitled #223


Kb. két éve használom őket, egyik-másikat kevesebb ideje, és a jobb felső sarokban lévő arclemosót még egyáltalán nem próbáltam, mert nincs egy hete, hogy piacra dobták, és még nem sikerült szereznem belőle. Viszont a többiről szép sorban.
Első körben leszögezném, hogy mindegyik termék csiganyálkát és méhmérget tartalmaz, és kizárólag természetes összetevők vannak benne, semmi káros anyag.
A csiganyálka segíti a sérült csigahéj javítását, rendkívül nagy mértékben tartalmaz allantonint, kollagént, elasztint és antibakteriális anyagokat, melyek mind jótékonyan hatnak a bőr egészségének és simaságának javítására.
A méhméreg gazdag melittinben (egy fajta peptid), illetve hialuronokban, melynek hatására behatol a hegekbe, és tulajdonképpen feloldja a hegszövetet. Ezen felül orvosi szakfolyóiratokban közölt tanulmányok kimutatták antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatását, ily módon rendkívül hatékony az aknekezelésben is.

Snail Bee High Content Skin egy toner, amellyel arcmosás után szoktam áttörölni az arcom. Nem a klasszikus fertőtlenítős arctonik, hanem sokkal inkább egy olyan termék, amely felkészíti a bőrt a későbbi kencék jobb felszívódására, fokozva azok hatását. Minden bőrtípusra ajánlott, és még az én érzékeny bőrömet sem irritálja. A növényi kivonatoktól gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, illetve több antioxidánst is tartalmaz. Önmagában sosem próbáltam, de a többi termékkel együtt szépen hat, tényleg fokozza azok hatását.

Az arcápolási sor második lépése a Snail Bee High Content Essence. Ez egy gél állagú, könnyen felszívódó hidratáló, amely kisimítja, és ellenállóvá teszi a bőrt a stressz és a különböző szennyeződések ellen. Jól hidratál és egységesíti a bőrtónust, csökkenti az apróbb ráncokat. Nekem ez volt az első termék, amit próbáltam, és nagyon hamar megmutatkozott a hatása. Selymesebb, hidratáltabb lett a bőröm - és a szemem körüli ráncokat is kisimította -, pedig elég száraz és vízhiányos volt, de még a kozmetikusom is észrevette a különbséget. Nekem mindent beváltott, amit ígért, nagyon meg vagyok vele elégedve.


Ahogy fent is említettem, nagyon száraz a bőröm, ezért mikor megjelent az eszencia után pár hónappal a lotion és a krém, mindkettőből vettem, hogy még jobban megőrizhessem a bőröm állapotát, mélyebben hidratáljam.


A Snail Bee High Content Lotion egy rendkívül könnyű állagú, inkább folyadékszerű krém, amivel rásegítek az esszencia hatására, hogy még puhább és hidratáltabb legyen a bőröm. Inkább nyáron vagy nappalra használom. Gyorsan beszívódik, nem ragad és amekkora a kiszerelés, majd egy évig elég lesz, tehát nagyon gazdaságos.

Télre vagy éjszakára a testesebb, "zsírosabb" Snail Bee High Content Steam Cream, gőzkrémet használom. Ez egy gazdag, ám mégis könnyű érzetű krém, gyorsan beszívódik, de a nagyobb igénybevételnek kitett bőrnek minden cseppje aranyat ér. Nem olyan óriási kiszerelésű mint a lotion, de nagyon kevés kell belőle.

Az elmúlt időszakban kijött egy maszk is Snail Bee High Content Mask Pack, amely szinte azonnali és látványos segítséget nyújt az érzékeny, száraz, problémás bőrnek. Én csak gyorssegélynek szoktam alkalmazni, ha valamiért problémásabb lesz a bőröm, nagyon kiszárad, vagy ha csak egy kis plusz turbózásra vágyom. Tudom ajánlani fontosabb események előtti este, hogy másnap reggelre láványosan javítsunk a bőrünk állapotán. A maszk egy géz-papírlap, amely át van itatva a hatóanyaggal. A 20-30 perces hatóidő után és a tasakban maradt folyadékot plusz bemasszírozom a bőrömbe (ha túl sok maradt benne, akkor másnapra hagyom, hogy akkor is adjak egy löket energiát neki). Viszont csak este teszem fel, vagy ha nem megyek sehova, mert nekem kissé ragacsos érzésem van utána, de meg kell állni, hogy lemossuk, mert reggelre nyoma sem marad az érzetnek, és sokkal jobban felszívódik, ha nem mosunk arcot utána. Reggel persze már lehet. ;)

Összességében azt mondom, hogy ha valakinek száraz vagy érzékeny a bőre és hatékony termékcsaládot keres kedvező áron, az vágjon bele, nem fogja megbánni. Arról nem is beszélve, hogy biztos lehet abban, hogy ha ezeket használja semmilyen káros kemikália nem kerül a bőrére.
Ha egy kicsit tesztelnéd mielőtt belevágsz, lehet 5 ml-es termékmintákat is kapni, ez 5-7 napra biztosan elég, ami alatt eldönthető, hogy megéri-e.

A termékek elérhető - többek között - itt

3 megjegyzés:

  1. Én, ezek közül kettőt használok. A maszkot és a gőzkrémet. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni mindegyikről. Mikor a L'oreal micellás izéjétől csalánkiütést kaptam, ez a maszk rakott rendbe. Maximálisan hozza, amit ígér. A krém kiszerelése lehet, hogy kicsi (30g), de valóban annyira kevés kell belőle, hogy bőven elég egy évig.

    VálaszTörlés
  2. Bocsesz, az a névtelen én voltam. Nem értem, miért így küldte el a rendszer.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én közben megvettem az arclemosót is, úgyhogy teljes a paletta, és imádom az összeset! :D

      Törlés

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!