DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2016. február 3., szerda

21:55 0
Csilla barátnőm pár napja kicsit elégedettlenkedett, hogy kevés olyan lakással, házzal találkozik a különböző blogokon, amelyek divatosak, ámde megfizethető bútorokkal vannak berendezve.
Hoztam inspirálódni pár ilyen nappalit - ebben a skandinávok nagyon jók, figyeljétek meg -, és én is készítettem nektek egy kollázst a témában.

Csillához hasonlóan én is azt gondolom, hogy ahhoz, hogy stílusos otthonunk legyen nem kell vagyonokat költeni a berendezésre, viszont nagyon észnél kell lenni a vásárlásnál: nemcsak anyagilag, de szín, forma és minőség tekintetében is. Ügyeljetek az összhangra.
Az alapdarabokból próbáljatok inkább kényelmeset beszerezni, mert nincs kiábrándítóbb egy szép kanapénál, amelyen nem lehet megfelelően ülni. Ennek sem kell feltétlenül drágának lenni, egy régi darab vagy egy ikeásított új is lehet jó, sőt - aki arra vágyik - ma már a híres bútorok replikáit is megszerezheti viszonylag jó áron. Aki szeret sokat variálni, az a nagyobb darabokból vegyen inkább semleges színűt (fehéret, szürkét, feketét, natúrt), mert ezeket is fel lehet dobni színes párnákkal, takaróval stb. - akár évszakonként más-más színben. Inkább a kiegészítőkből vásároljatok több szettet, az olcsóbb és könnyen változtatható, de ha pl. Ikeás a kanapé, később vehettek hozzá új huzatot is. A semleges darabok mellé én bevállalnék egy feltűnő, színes vagy fura formájú, statement darabot is, ami lehet akár egy fotel, kisasztal, lámpa vagy szőnyeg is, csak, hogy ne fulladjon unalomba az egész szoba, legyen egy fókusz pont, amire oda lehet kapni a fejünket.
Szerintem egy szoba a drágának tűnő kiegészítőktől miatt lesz figyelemfelkeltő. Egy antik gyertyatartó vagy glamúros képkeret igazán fel tudják turbózni a szobát. Ezeket kereshettek a padláson vagy vadászhattok a vaterán, ebayen is. Tehát a főbb, olcsóbb darabok mellett ne sajnáljátok a pénzt vagy a ráfordított időt egy-két luxusnak tűnő kiegészítőre, vagy látványosabb dekorációra, mert ezektől fog élni a tér, szerintem. Én mindenképp invesztálnék egy jó minőségű falfestékbe vagy egy drágább tapétába is, ez utóbbiból sokszor elég egyetlen tekercs a megfelelő hatás eléréséhez. A nagyméretű fotók vagy festmények is sokat dobnak egy szobán, viszont erre sem feltétlenül kell pénzt kiadni, böngésszétek a netet és nyomtassatok magatoknak klassz képeket vagy válogassatok a családi fotók vagy kedvenc magazinotok lapjai közül.
Aki elég kreativitást érez magában, az vegyen festővásznat és pár, a szobával színben harmonizáló (vagy épp kontrasztos) pacát ráfestve, már kész is a tökéletes műalkotás. Ha megvan a bátorságotok hozzá, akkor egy-két meglévő bútor átalakításával vagy akár teljesen új készítésével is rengeteget tudtok spórolni, és itt most nem kell bonyolult dolgokra gondolni: egy bútort átfesteni vagy pár OSB vagy furnérlapot összecsavarozni nem akkora nehézség.
Kísérletezzetek bátran, adjatok új funkciót egyes darabnoknak! Lehet egy hokedliből kisasztal és éjjeliszekrényből pad vagy régi ajtóból étkezőasztal.
És ne feledjétek a kevesebb több, nem kell félni az üres terektől vagy a laza elrendezéstől sem.






















A következő képek inkább a drágább lakberendezésre példák, de figyeljétek meg a dekorációt és az elrendezést, hogy mi hogyan vonzza a tekintetet, hogyan van kiegyensúlyozva a tér. Vessétek össze a felső fotókkal, mert egyik-másik nagyon hasonló. Sok klassz ötletet fel lehet innen használni, ráadásul ezeknél jóval olcsóbban is meg lehet őket valósítani.










Végül pedig itt az én tervem: a bútorokat olyan mindenki által elérhető üzletekből vagy online shopokból választottam mint például az Ikea, Jysk, H&M, Vakumdesign, Class Home. Nem minden a legolcsóbb az összeállításban, viszont például a kötött puffokat elkészíthetitek saját kezűleg is.



Ez pedig egy korábbi tervem, és bár nem minden hazai üzlet, de az alapok itthon is elérhetők:




Sources at my Pinterest

0 comments

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!