DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2016. július 2., szombat

11:00 2
Korábbi vendégposztomban kitárgyaltuk a jó otthoni iroda ismérveit, azonban kevés szó esett annak dekorálásáról. A legfontosabb megállapításaink azok voltak, hogy mindent lehet csak ne vonja el a figyelmet a munkáról, illetve hogy mindig tartsuk szem előtt, hogy milyen üzenetet akarunk magunkról közvetíteni - az irodánkon keresztül - a külvilág, ügyfelek felé. 

Szerintem a két leginkább szem előtt lévő darab adja meg az alaphangot: az íróasztal és az olvasólámpa, amihez már nem nehéz igazítanunk a többi stílusát. 
Az asztal dekorációja főleg irodaszerekből, dossziékból stb. szokott állni. A fő vezérgondolatunk itt is a logikus elrendzés legyen. A legfontosabb, legtöbbet használt eszközök, dokumentumok legyenek karnyújtásnyira. A tárolódobozok, dossziék színével, formájával már egyedivé varázsolhatjuk az irodánkat. Használhatunk különleges ceruzatartót vagy egyedi telefont. Sőt manapság már rengeteg gyönyörű papírárú közül is választhatunk. 
A falra tehetünk képeket, festhetünk rá táblafestékkel és használhatunk különféle üzenőtáblákat vagy kis tárolókat.
A polcokat is dekorálhatjuk: használhatunk különböző tárolókat, rendezhetjük a könyveket, dossziékat különböző alakzatokba, de egy váza, dobozka vagy szobor is belefér.

Túlzásba azért ne essünk, a kevesebb itt is sokszor több! És ne feledjétek az irodában nemcsak munkavégzés folyik, az ügyfeleknek sokszor "magadat is el kell adnod" ahhoz, hogy egy szerződés megszülessen. Szóval mindig koncentrálj arra, hogy mit akarsz mutatni, képviselni szakemberként. A magánéletben rajonghatsz a macskákért, lehet trófeagyűjteményed, imádhatsz animéket nézni vagy elkötelezetten támogathatod a kedvenc csapatod, de nem biztos, hogy minderre más is kíváncsi akkor, ha csak az adóbevalláslát/webdizájnját/új ruháját szeretné veled elkészíttetni. Nem kell, hogy személytelen legyen az otthoni iroda, de inkább csak jelzésszerűen egy-egy darabbal mutassuk meg, kik is vagyunk valójában. Friss virággal, egy szép tükörrel vagy lámpával és egy ízléses képpel nagyot nem hibázhatunk. Legyen szellős, átlátható az elrendezés, ja, és az sem baj, ha maradnak üres helyek!

Amennyiben az otthoni iroda nem a tényleges mindennapi fő munkavégzéshez szükséges, csak a kikapcsolódás vagy a családi ügyek intézésének a helyszíne, akkor a fenti szabály természetesen nem áll, nyugodtan éld ki magad, és dekorálj kedvedre!

A dekoráció mellett nagyon fontos a megfelelő rendszerezés is. Mielőtt ész nélkül pakolgatnál dobozokba, dossziékba mindent, gondold át, hogy akár te, akár az ügyfelek milyen szempontok szerint kérhetnek tőled információkat, dátum vagy téma szerint logikusabb raktározni, használsz-e majd színek, minták szerinti csoportosítást, egyáltalán mik azok a legfontosabb eszközök, amiket mindig szem előtt akarsz tartani és miket lehet elpakolni. A fizikai rendszerezés mellett ne feledkezzünk meg a logikus, kereshető adattárolásról és a biztonsági mentésekről sem! Ne szemetlejük tele felesleges, nem használt programokkal, fájlokkal a gépünket, sem ezernyi ikonnal a desktopunkat. Ürítsük a kukát rendszeresen mind a számítógépen lévőt, mind az asztal alattit! :)

A hosszú bevezető után íme néhány példa:






























2 megjegyzés:

  1. Jók a fotók, mint mindig. Remélem, lassan-lassan megnyerem a lottó ötöst, hogy olyan #homeoffice -om legyen, mint álmaimban :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megnyered a lottó ötöst, akkor nem a home office lesz a legnagyobb gondod. :D

      Törlés

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!