DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2016. július 7., csütörtök

15:20 2
Az otthoni iroda dekorlálásánál felmerült Bennetek, hogy külön a könyvespolc dekorálásról is essen pár szó. A könyvespoc díszítésének három egyszerű lépéstét különböztethetjük meg:


  1. Tegyük fel a polcokra könyveket, iroda esetén a dokumentumtárolókat. Itt ügyeljünk arra, hogy a legnehezebbek minél jobban alulra kerüljenek, hogy a polc súlypontja lent maradjon és ne boruljon fel. (Mellékesen megjegyzem, hogy a könyvespolcokat ajánlatos a falhoz rögzíteni, a balesetek elkerülése érdekében.). Az elrendezés vizuális egyensúlyát is érdemes szem előtt tartani, tehát a jobb és bal szélre kerüljön hasonló mennyiségű darab. A könyveket elhelyezhetjük függőlegesen, vízszintesen, méret vagy színek szerint csoportosítva esetleg a gerincével befelé fordítva. A befordított vagy színek szerint csoportosítást én nem javaslom, mert nálam a könyvespolcnak funkciója van, nem a szoba díszítéséről szól, és így nem lehet gyorsan megtalálni amit épp keresek. A színek szerinti elrendezés tudom, hogy divatos és nagyon jól is mutat, azonban ha könyvsorozatunk van, azoknak sokszor eltérő színűek a különböző kötetei, így külön csoportba kerülnek.
  2. Második lépésben helyezzük a könyvek mellé a nagy dekorációkat: pl. váza, képek, dobozok. Használjuk ki a a polcok mélységét és rétegezzük a díszeket akár több sorban is. A nehezebb darabokat akár könyvtámasznak is használhatod.
  3. Végezetül pedig jöhetnek a pici, kedvenc darabok. Ezeket teheted a nagyobb darabok mellé vagy akár a felstócolt könyvek tetejére is. Ne feledkezzünk meg itt sem az élő növényekről vagy friss virágról.
  4. Mint már korábban említettem ne féljük az üres felületektől, és ne zsúfoljuk túl az egyes polcokat. Ez nemcsak nem mutat jól, de kockáztatjuk, hogy a túlsúlytúl esetleg leszakadhat a polc. Az elrendezéseknél alkossunk kettes-hármas csoportokat, váltogassuk a kerek-szögletes darabokat, a csillogó és matt felületek. Harmonizáljuk a színeket és a mintákat. 
Magát a polcot dekorálhatod még úgy is, hogy a belső felét lefested valamilyen színnel, vagy tapétát ragasztasz rá, de akár a polcélekre is lógathatsz egy impozáns képet vagy szerelhetsz világítást a könyvek mögé.

Lássunk néhány példát:



After last post about home office decoration you wanted to know how to style your bookcase.  It has three simple steps:

  1. First place the books, an office documents on the shelves. Make sure that the heaviest pieces are at the bottom of the shelf, because gravity is a bitch :) and if you don't put them low, it will. (I recommend to fix the bookcase to the wall to avoid accidents.) The layout of the visual balance is also important, try to put to the right and left wing similar amount of pieces. The books can be positioned vertically, horizontally or size, it may be grouped by color or inwards. I would not recommend inward or color coordinated placement because your bookcase will loose its function and you can not find quickly what you're looking for. I know color arrangement is trendy, but keep in mind: book series often come in different colors, so each volume will be placed in separate groups.
  2. The second step is the large decorations: eg. vases, pictures, frames and boxes. Take advantage of the depth of the shelves and layer your items. You can use the heavier pieces like bookends too.
  3. Finally use your favorite small pieces. You can put them next to the larger items or on stacked books. Do not forget to place live plants or fresh flowers.
  4. As I mentioned earlier do not be afraid of the empty surfaces, and try not to put your stuffs too crowded. It does not look good, and the risk that the overweight may break the shelves is increasing. Arrange two or three pieces in groups, alternate the round and square items, rotate the shiny and matte surfaces, harmonize colors and patterns.
You can decorate the shelf itself with a color or you can put wallpaper on it. You can even hang a beautiful artwork on the front edge or install lights behind the books.

Some examples are:

















És akkor egy kis visszatekintés az íróasztal dekorálásához:
Throwback: How to style your desk: 
Untitled #352


Dale Tiffany pull chain light
114.235 HUF - jcpenney.com


Arte Italica drinkware
39.985 HUF - blisshomeanddesign.com


Two s Company twos company frame
30.275 HUF - blisshomeanddesign.com


Jayson Home ceramic home decor
2.285 HUF - jaysonhome.com


Mapleton Drive mini figurine
15.705 HUF - onekingslane.com


Zuo glass furniture
199.340 HUF - domino.com


Twelve South tech accessory
9.995 HUF - ebags.com







2 megjegyzés:

  1. Szépek! Én viszont inkább csoportosítok szín szerint (már tizenévesen is így soroltam be a Delfin-könyveket), mint gerincével befelé :) 'Gravitiy is a bitch' - haha! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én, mint a könyvtárosok, téma szerint csoportosítok. Ezen belül ABC-be már nem rendezem, inkább méret szerint. :)

      Törlés

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!