DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2011. október 17., hétfő

16:20 2
Múlt hét hétfőn megkezdtük a lakásfelújítást. Illetve annak egy részét, mert elég nagy falat lenne az egészet egyszerre megoldani. Így most csak a nappalit és az ahhoz kapcsolódó leendő konyhát szépítjük meg.

Az első nap a tapéta leszedésével telt. Az előző tulajdonos fűrészporos tapétával fedett be mindent, még a mennyezetet is, szóval volt dolgunk bőven. :)

Próbálkoztunk szárazon, spaklival leszedni, sok helyen szépen jött is, de sajnos temérdek kis fűrészporos fecni is maradt még a falon, így inkább a vizes megoldást választottunk. Ehhez egy kézi permetezőre vagy virágspriccnire van szükség. Én személy szerint jobbnak tartom a 2 literes kézi permetezőt, mert azt felpumpálva folyamatosan lehet szórni a meleg vizet a tapétára. Jól el kell áztatni, hogy működjön, de a meleg víz, a gőz és az idő (kb. 15 perc ázás) meg is teszi a kellő hatást, spaklival könnyű lekaparni még a legmakacsabb darabkákat is.

First day we removed the old wallpaper from the walls and ceiling. At the beginning we tried to tear it down dry but after several  glued small piece we decided to spray water on the whole wall. It worked! After the warm water and 15 minutes waiting, we could perfectly remove every sticky small piece. :)
So I can really recommend you to use a hand sprayer which is more effective as the flower sprayer, because it has a pump and you can spray large surfaces with a little less effort.


Szerszámok / Tools:




wall with paper / fal tapétázva

Half removed, watered / Félig leszedve, átvizezve

Removing / Szedjük tovább... :)

2 megjegyzés:

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!