DESIGN, DECOR, DIY, GARDEN,

FAMILY, HOMES.

AND A LITTLE BIT OF HUNGARY.

2020. augusztus 27., csütörtök

10:25 0

A járványhelyzet miatt mindenki kicsit szorosabbra húzta a nadrágszíjat, de most sem kell lemondanod arról, hogy felfrissítsd az otthonod, csak nézz körül otthon, hogy mit tudsz hasznosítani, variálni. Ha nem kedveled a minimalizmust, és nem akarsz eltüntetni, eladni mindenfélét, akkor mondom a tippeket!

Because of the #pandemic every family needed to plan a budget for living, but you don't have to renounce everything from yourself or your home. If you don't like minimalism or never thought of selling things, just look around your home or garden and think of what you can use or reorganize. Here are the tips!

  1. Nézz körül milyen használaton kívüli tárgyaid vannak és fogd be őket, vagy találj a használtaknak új funkció. Csereberélj a barátokkal, nézd át a lomokat, hogy mit tudnál hasznosítani, felújítani. / Search for out of use items or find used items a new function. Borrow furniture or decoration from your friends or renew your almost thrown out pieces.
  2. Rendezd át a bútorokat! Variáld a különböző stílusokat, egyik szobából vidd át a másikba, tedd őket új helyre az adott szobában. / Reorganize your furniture! Mix various styles, switch rooms or places in the same room.
  3. Nyomtasd ki a fotóid, fess képeket, használj magazinkivágásokat vagy keretezd be egy selyemkendőt! Én például egy nagy téli sálat használok időnként asztalterítőként. / Use your own photos or pages of magazines or paint pictures! You can frame your favorite silk scarf too. I use one of my large winter scarf as a tablecloth. 
  4. Ha van otthon festéked, használd! Fesd át a bútorokat, ajtókat, ha halogattad a szobafestést, itt az ideje, hogy átfesd a falakat, vagy csak egyet. Akár egyszerű mintákkal is feldobhatod őket, nem kell az egészet átfesteni. Egy átmenet vagy pár pötty/csík is nagyon hatásos lehet. / Use your leftover paint for furniture, doors or walls. You can pimp your room with small patterns too, don't need to paint the whole room. Several dots or stripes can do wonder with your decor.
  5. Rendezd újra a könyvespolcot, vitrined vagy a konyhapultod! Például így! Reorganize your bookcase, displays or kitchen/bar. Like this! 
  6. Csempéssz új színeket, textúrákat a szobákba maradék anyagokkal, fonalakkal, tapétadrabokkal vagy plédekkel, használhatod a meglévő ékszereid is dekorálásban. Terítsd őket a fotelra, ágytámlára, tedd ki a falra, használd őket függönyként, keretezd be stb. Sőt ha még nem tetted, a nagyi makraméit is előveheted!  / Find leftover wallpapers, textiles or use your blankets or jewelry to introduce a new accent colour or texture. Put them on armchairs, sofas, headboards or hang them to your wall, or as curtain.
  7. Szedj növényeket a kertből, rétről, utcáról, és azokból készíts dekorációt! Teheted őket vázába, képkeretbe, tálba, ajtóra, ablakra - frissen és szárítva egyaránt használhatod őket! A kompozícióknál figyelj az arányokra, textúrákra. A páratlan számok mindig szebben mutatnak. / Pick some flowers or plants from your garden or from the street you walk day by day. Use them fresh or dry them it doesn't matter. You can put them into vases, tray or in a picture frame, make door or window decor too. Pay attention to colour and texture, odd numbers are always look better. 
  8. A következő tipp egy kevés pénzbe kerülhet, de jelentős hatást érhetsz el vele: cseréld le a lámpabúráid. Ha tudod, fesd át a színét vagy készíts új búrát saját magad papírból, textilből, drótból vagy fából. / Change your lampshades! It can cost some money to buy new ones but you can try to make your own from paper, textile, wires or woods. 
  9. Épp vásárolni voltál? Használd az aktuális zöldséget, gyümölcsöt dekorálásra addig, amíg el nem fogyasztjátok őket! / Have you been to the market? Use your fruits and veggies for decoration until you eat them. 
  10. Megvannak a gyerekkori játékaid, rajzaid vagy örököltél a nagymamádtól terítőket, étkészletet vagy csak szimplán valami giccset? Vesd be őket is a szobák frissítésébe! Nem kell ezt vérkomolyan venni, készíts egy játékos, meghökkentő vagy vicces dekorációt belőlük. / Do you still own your childhood toys, drawings or got a kitschy heirloom from your grandma? Display them! Don't take it too seriously, just make a playful, dramatic or funny decor with them. 
  11. Mielőtt kidobnál egy papírfecnit, műanyagdarabot, üveget, konzervdobozt vagy vécépapírgurigát stb. gondold át mit tudnál kezdeni vele! Formázhatsz belőlük virágokat, készíthetsz lámpást, falidíszt, bármit. Ennek csak a fantáziád szabhat határt. Így a hulladékot is csökkentheted és a lakás is szépül. / Before you throw out something (paper, plastic, glass bottles or toilet paper rolls etc.) think about how you can use them. What could you make using them? So you can reduce your waste and decor your home too! 





















Sources of the photos are in my Pinterest, please follow the link!

This is the most recent post.
Régebbi bejegyzés

0 comments

Thank you for sharing your opinion!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Search

Blog Archive

Want to follow? Click!